Красимир Балъков пред „Щутгартер Цайтунг: Ботев е много добре организиран клуб

   Сподели
Красимир Балъков пред „Щутгартер Цайтунг: Ботев е много добре организиран клуб

Българският плеймейкър Красимир Балъков даде интервю за „Щутгартер Цайтунг”, в което отговаря на въпроси на изданието по повод предстоящия тази вечер двубой между отборите на Ботев Пловдив и Щутгарт в Бургас.

Красимир Балъков споделя пред вестника съжалението си, че няма да може да посети двубоя на стадион Лазур в Бургас, както и ответния двубой в Германия, но лични ангажименти не му дават тази възможност. В момента Краси е заедно със сина си на турнир в Люксембург, а след седмица пристига в България отново за пореден турнир по тенис.

Запитан за Ботев Пловдив, Красимир Балъков отговаря, че това е един много добре изграден отбор, който е воден от треньор с опит в Европейските турнири. Краси добавя, че Станимир Стоилов  е участвал с Левски преди седем години в груповата фаза на Шампионската лига – успех, който не е достиган от нито един друг български треньор. Ето защо отборът на Ботев не може да бъде подценяван – смята Балъков.

Клубът е финансово стабилен и това води до една увереност и спокойствие за работа. Въпреки, че отборът отскоро е в Първа дивизия, структурно той е добре изграден. Все още стадионът им не отговаря на изискванията за мачове от Лига Европа, но там се работи усилено и по това – заявява пред вестника бившия капитан на българския национален отбор по футбол.

Друга отличителна черта на Ботев са феновете, които следват отбора. Те създават една чудесна атмосфера, която се превръща в истинско преживяване за хората на стадиона.

В края на интервюто Красимир Балъков се спира на условията за работа във футбола в България, които не са така добри, като в Германия. Работещите във футболния бизнес се сблъскват с много трудности, най-големите от които са финансирането на клубовете и  намирането на спонсори.

Въпреки всички трудности обаче,  хората в България обичат футбола и в страната все по-често се виждат пълни стадиони и качествени футболни двубои – заявява с оптимизъм в интервюто си Красимир Балъков. 






     « назад