Красимир Балъков се срещна с бъдещия президент на Щутгарт

   Сподели
Красимир Балъков се срещна с бъдещия президент на Щутгарт

Бившият капитан на националния отбор на България по футбол Красимир Балъков и неговите съотборници от традиционния тим на Щутгарт, се срещнаха с кандидата за  президент на клуба Берндт Валер. Поканата към българския плеймейкър и най-добър футболист на Щутгарт за всички времена, бе отправена лично от г-н Валер, който е с най-големи шансове да бъде избран на президентския пост на клуба на предстоящото общо събрание идната седмица.

Кандидатът за президент на Щутгарт Берндт Валер е завършил международен маркетинг и е работил като висш мениджър за световните концерни за спортна екипировка Найк и Адидас. От 2007 година той е Главен маркетингов директор и вицепрезидент по иновациите на Адидас. Берндт Валер е непосредствено свързан с футбола и Щутгарт, където като юноша е играл в С формацията на клуба.  

Срещата с традиционния отбор се проведе в една от официалните ложи на стадион Мерцедес Бенц Арена. На нея присъстваха много от легендарните футболисти на клуба, сред които Ханзи Мюлер, Гуидо Бухвалд, Карл Хайнц Фьорстер и много други. Тук бе и спортният директор и член на Управителния съвет на Щутгарт Фреди Бобич.

На срещата легендарните футболисти на клуба зададоха много въпроси на бъдещия президент на Щутгарт, свързани с неговата програма за развитие на клуба, стратегията за близките няколко години, както и конкретни теми свързани с предстоящото участие в Лига Европа и Бундеслигата. Срещата се превърна в непринудена дискусия относно бъдещето на отбора. Ветераните донесли много слава и радост на привържениците, заявиха своята подкрепа за Бернд Валер и неговата амбициозна програма, която има за цел да утвърди Щутгарт сред водещите клубове в Германия.






     « назад