Красимир Балъков - един БГ футболист от Германия - ТВ 7, "Фронтова линия"

   Сподели
Красимир Балъков - един БГ футболист от Германия - ТВ 7, "Фронтова линия"

Гениален и скромен. Така водещият на "Фронтова линия" Мартин Карбовски представи героя на предаването, излъчено на 16 юни – футболиста Красимир Балъков. Журналистите бяха посрещнати от българското златно момче и неговата немска приятелка Кати в къщата им във Велико Търново. А домакинята почерпи гостите с приготвена от нея нашенска баница. 

Ядосвам се на сивотата, с която ме посреща България, разкри Красимир Балъков. Той укори лошата инфраструктура, както и фактът, че у нас липсват указателни табели, които да насочват пътуващите. 

Според него сънародниците ни трудно се обединяват и не могат да работят като отбор. За разлика от народите, до които се е докосвал – немци, хървати, португалци – дори и да имат различия, когато трябва да работят, те загърбват всичко и работят в името на една кауза. При нас всичко се случва заради интереса. Корупция има и в други страни, но хората не се интересуват от нея, тъй като всичко им е уредено и са доволни. Там политиците умеят да водят народа, те мислят за него. Самият Балъков няма намерение да влиза в политиката, смята, че призванието му е да радва хората чрез своите постижения в спорта. 

Доволен е от работата си в Хърватия и смята, че това е един от най-хубавите моменти в треньорската му кариера. Успял да изправи отбора на крака и да го класира на европейските турнири. Напуснал заради други предложения, но не успял да реализира проектите си. 

Мечтае да се върне на работа в Германия като треньор. Смята, че в момента в България няма ясна визия за бъдещето на спорта и футбола, но твърди, че има надежда нещата да се променят. По думите му родината ни разполага с много добри треньори, но те не получават шанс за реализация. От тях се очакват бързи резултати, докато един добър отбор се гради с години на основата на много добра стратегия. Затова в момента повечето треньори взимат чуждестранни футболисти.

Балъков, който е посланик  на селищата SOS-Киндердорф, твърди, че се отдал на социални дейности. С нетърпение очаква ваканцията на двете си деца – син и дъщеря, когато ще се съберат заедно. Каза, че първата му съпруга живее в момента в Германия и се занимава с частен бизнес. Той самият работи в областта на недвижимите имоти. И опроверга твърденията на жълтата преса, че новата му приятелка Кати е наследница на един от най-големите автомобилни концерни. Радва се, че има възможност да пътува навсякъде по света. А перфектната си форма поддържа чрез спорт и фитнес.

Предаването "Фронтова линия с участието на Красимир Балъков, може да видите на сайта на ТВ 7.

Ето линк към адреса: http://tv7.bg/front//video/?id=9767939






     « назад