Красимир Балъков – капитан на българския тим за Мерцедес трофи в Щутгарт

   Сподели
Красимир Балъков – капитан на българския тим за Мерцедес трофи в Щутгарт

За втора поредна година Красимир Балъков ще бъде капитан на отбора ни за световните финали на Мерцедес Трофи в Щутгарт.

В квалификационните кръгове, приключили този уикенд, участие взеха 160 голфъри от страната и чужбина.
Въпреки нестабилното време и спираната поради гръмотевични бури игра, шампионатните игрища БлекСиРама и Лайтхаус, край Балчик предоставиха отлични условия за провеждането на престижния турнир.

Голфърите бяха разделени в три дивизии според хендикапа им. Първите 25 от всяка дивизия се класираха за националния финал, който ще се проведе на 6 юли на игрището на Пирин Голф клуб. Заелите призовите места ще пътуват начело с Красимир Балъков за Щутгарт, където ще премерят сили с отборите финалисти от над 40 държави от Европа и света.

Организатори от “Балканстар” подпомагат популяризирането и развитието на голфа сред деца и младежи. Оставайки верни на себе си , специално внимание бе обърнато и на най-младите участници в турнира. За най-добре представила се дама бе обявена младата състезателка Ивана Симеонова, Стефани Скоканска пък заслужи приза за най-дълъг удар. 

Изненадата за участниците в тазгодишните квалификации на Мерцедес Трофи България бе специалното съзтезание “Drive to the Major”. Отправилия най-точен начален удар участник печели невероятната възможност да се докосне до професионалния голф, участвйки в турнира Monday Foursome. Петър Стратиев ще представи България на турнира Monday Foursome,който ще се проведе непосредствено след приключване на Открития шампионат на Великобритания на същото игрище.






     « назад