Краси Балъков пред БТВ: За мое щастие, както и за хората от екипа, в Бургас работихме по германски

   Сподели
Краси Балъков пред БТВ: За мое щастие, както  и за хората от екипа, в Бургас работихме по германски

Легендата на българския футбол Красимир Балъков коментира различни теми при гостуването си в предаването на Росен Петров „Нека говорят” по БТВ. Ето част от това, което сподели плеймейкърът на българският национален отбор и бронзов медалист от САЩ 94:


“За мой голям късмет и за хората, с които работих в Бургас, направихме една Германия. Чувствах се много добре. Но така е в България, трудно може да се задържи нещо повече от една-две години. Защо да не поема пак български отбор?! Аз съм треньор, българин, с удоволствие бих приел. Но при всички положения този отбор трябва да ми изпълни условията, не финансовите, а тези за работа”, заяви Балъков. 

На въпрос, защо има честа смяна на треньори в ЦСКА и “Левски”, Краси отговори: “Смяната на треньорите не е само в ЦСКА и “Левски”. ЦСКА е специален случай. Не знам статистиката, но там много треньори си отидоха. Да, преди време имах разговор с господин Батков и “Левски”. Доста добър разговор имах тогава с него, но това е затворена страница. Футболът е интересен бизнес, в който много хора участват, а по-малко разбират от футбол. Ако няма хармония между хората, които дават пари и спортните хора, ще страда спортът. За жалост много малко футболни хора диктуват футбола.”

“В САЩ германците не ни вземаха насериозно. Ако бяха го направили, сигурно нямаше да ги победим. Естествено, че имаше логика в тази победа. Случайно не може да стане да стигнеш до четвъртфинал. Ние бяхме интересен отбор, Кройф ни нарече организиран хаос. Имаше доста цитати за нашата игра, но долу на терена играехме всички заедно. По принцип аз винаги съм оптимист. По това време може би много хора не са вярвали, но аз знаех с какви състезатели разполагаме. Беше редно и логично този отбор, който дълго време играе заедно, да направи някакъв резултат”, каза още един от героите от американското лято през 1994 година. 

“На Гриша трябва да му сваляме шапка, защото в тази тежка българска обстановка намери начин да пробие и да ни покаже на света. Стискам му палци другата му крачка да бъде постоянството”, коментира Красимир Балъков успехите на Григор Димитров.






     « назад