ФИФА поздрави Краси Балъков за рождения му ден

   Сподели
ФИФА поздрави Краси Балъков за рождения му ден

Световната футболна централа ФИФА, поздрави чрез своя сайт Красимир Балъков, който отпразнува на 29 март своя 47-ми рожден ден. Ето какво писа на сайта си ФИФА:

Красимир Балъков  се ползва със статута на жива легенда на българския футбол. Той бе сред водещите футболисти, които имаха основен принос за страната си, да запише най-големия успех във футболната си история, а именно класирането на 4-то място на финалите в САЩ 1994.

Сайтът описва и важни моменти от кариерата на Балъков:

Той започва кариерата си в Етър Велико Търново в България, след което играе в Спортинг Лисабон, където допринесе за успехите на своя клуб в първенството на Португалия. След това той се присъедини към Щутгарт, с когото стана победител в Купата на Германия, както и два пъти в УЕФА Интертото Къп. С Щутгарт той  завърши веднъж и на второ място в Бундеслигата – допълва интернет изданието.  След приключването на състезателната си кариера той работи като помощник-треньор на Щутгарт. След това е треньор на Грасхопър Цюрих, Санкт Гален, Черноморец Бургас, Хайдук Сплит и Кайзерслаутерн – се казва в съобщението на ФИФА.

За рождения си ден Красимир Балъков получи стотици поздравления на официалната си Facebook страница.  По телефона той бе поздравен от свои колеги - треньори,  от почти всички съотборници от националния отбор на България, от много приятели и почитатели.






     « назад