Красимир Балъков: Нека виждаме позитивните неща, които се случват у нас

   Сподели
Красимир Балъков: Нека виждаме позитивните неща, които се случват у нас

Бившият капитан на българския национален отбор по футбол Красимир Балъков бе на кратка визита в София, където станa посланик на турнира Ариана Аматьорска лига. Той отговори и на много журналистически въпроси. Ето част от отговорите на Краси:

„За мен беше страхотна изненада да видя каква хубава атмосфера и колко много зрители имаше на стадиона в Пловдив, на мача Ботев – Левски. Има единици фенове, които не мислят позитивно във футбола и те трябва да бъдат наказвани. Но мнозинството привърженици в България, обичат футбола и затова ходят по стадионите. През последните години се направиха доста позитивни неща във футбола. ”, сподели впечатленията си от футболния уикенд в България Краси.

„За нивото на футбола в България няма да говоря – продължи магическият халф. Ние си го знаем, няма какво да го коментираме. По-добре да гледаме позитивните неща – пълният стадион в Пловдив,  развитието на Литекс с Христо Стоичков – интересен и правилен път с оглед на новите условия в България, построяването на стадиона на Левски, ВИП ложите на стадиона на ЦСКА, базите в Стара Загора. Дано не изпусна някой, че ще се разсърди. Според мен трябва да се споменават повече, позитивните неща. В медийното пространство те като че ли остават в сянка, за сметка на негативните”, констатира още Балъков.

С настроение Краси допълни: „Надявам се Любо Пенев да се справи и да класира националния отбор за световното, защото ако не стане, ще трябва да се върна да играя и да се класираме. Друг вариант не виждам”, заяви на шега пред журналисти легендата Красимир Балъков. След отказването на магичния халф от представителния ни тим, България не е помирисвала голямо първенство.

На въпрос с какво се занимава в момента Красимир Балъков отговори: „В момента използвам много пълноценно свободното си време. Щастлив съм и съм зареден с много позитивна енергия и чакам с огромно нетърпение новото предизвикателство”, завърши легендата на българския футбол.






     « назад