Краси Балъков с гол на турнира Flex Strom Cup

   Сподели
Краси Балъков с гол на турнира Flex Strom Cup

Българският плеймейкър Красимир Балъков отбеляза гол, но отборът на Щутгарт не успя да се класира за финалната фаза на турнира в Берлин. Пред  9 000 зрители, изпълнили докрай спортна зала Макс Шмелинг, „швабите” загубиха двубоите си от предварителна група Б срещу домакините от Унион Берлин с 1:3 и Херта с 1:2 и отпаднаха от участие във финалната фаза на турнира.

Красимир Балъков отбеляза един  гол в първата среща, но получи контузия в глезена и не успя да изиграе докрай мача на пълни обороти. Въпреки травмата Краси „стисна зъби” и  започна втория двубой с Унион, но остана на терена само 8 минути, след което бе заменен принудително. След неговото излизане, друг от легендарните футболисти на Щутгарт – Гуидо Бухвалд отбеляза едно попадение, но то не се оказа достатъчно и отборът записа втора загуба в турнира.

Веднага след мачовете на „швабите” Краси Балъков раздаде много автографи, като в свой стил отговори на въпроси пред немски медии, че загубите на Щутгарт се дължат на факта, че отборът не е искал да огорчи домакините, срещу които игра в групата си, след като е бил поканен  да участва  в турнира. Бронзовият медалист от САЩ 94 отбеляза, че очаква покана за Щутгарт и през следващата година, когато се надява отборът да се представи по-силно. От отбора на „швабите” по различни причини отсъстваха основни фигури като Фреди Бобич и Джоване Елбер, което се отрази да играта, коментира още Балъков.

Във финалния двубой  ветераните на Леверкузен победиха  Реал Мадрид след изпълнение на  дузпи със 7:5 и така за трети пореден път „аспирините” триумфираха с отличието Flex Strom Cup.






     « назад