„С носталгия по Бала”

   Сподели
„С носталгия по Бала”

Интересен и в същото време достоверен материал за един от клубовете в които игра  Красимир Балъков – Спортинг, се появи в интернет пространството.

Предлагаме ви написаното от www.webcafe.bg с малки съкращения.

Спортинг (Лисабон) никога не е бил толкова слаб в по-новата си история. През последните 25-30 години отборът често е имал колебания, но бързо е успявал да се вдигне и да изпълни поне минималните си цели за сезона. Сега светлина в тунела изобщо не се вижда.

„Лъвовете" станаха невероятно беззъб и предсказуем отбор и вече всеки идва с удоволствие на „Жозе Алваладе". От началото на сезона Спортинг има едва две победи от седем мача у дома, загуба от Рио Аве и равенства със скромни отбори от ранга на Академика и Ещорил.

Именно „Лъвовете” от Лисабон още дълго ще изпитват носталгия по магьосника Красимир Балъков, който бе най-креативното звено, когато играеше при тях, и бе способен да реши всеки мач.

Сега в отбора просто няма такъв футболист. Има двама-трима непостоянни техничари по фланговете, като Диего Капел, Измайлов и Виола, както и холандецът Рики ван Волфсвинкел, който обаче не е от типа играчи, които могат сами да носят отбора на плещите си. И положението за славен клуб като Спортинг продължава изобщо да не бъде розово...

А тежките мачове тепърва предстоят. Следващия уикенд Спортинг е домакин на Брага и ако не победи, съвсем резонно може да се озове в зоната на изпадащите - потресаващо място за клуб с такава история. Все пак квотите за отиване в по-долна дивизия са едва две, така че е почти невъзможно „лъвовете" да се разделят с елитния си статут.

Красимир Балъков преминава в лисабонския клуб в началото на 1991 г., от Етър (Велико Търново). Малко по-късно към него се присъединяват сънародниците му Бончо Генчев и Ивайло Йорданов. За четири и половина години на „Алваладе“ Балъков изиграва почти 200 официални мача, в които вкарва над 50 гола. През 1995-а вдига Купата на Португалия.

Заб. Част от великолепните голови изпълнения на Красимир Балъков по времето, когато играе в Спортинг, може да видите в секцията Видео клипове






     « назад