Красимир Балъков, известни играчи и фенове, откупиха уникален екип на "Етър"

   Сподели
Красимир Балъков, известни играчи и фенове, откупиха уникален екип на "Етър"Красимир Балъков, известни играчи и фенове, откупиха уникален екип на "Етър"Красимир Балъков, известни играчи и фенове, откупиха уникален екип на "Етър"Красимир Балъков, известни играчи и фенове, откупиха уникален екип на "Етър"

Уникален екип на „Етър“ от паметните мачове срещу “Интер” (Милано) за Купата на УЕФА се завърна на стадион „Ивайло“! Фланелката е с № 5, била е притежание на защитника Стефан Грозданов, който играе с нея срещу “Интер” на 2 октомври 1974 г. на стадион “Сан Сиро”. Грозданов си е разменил след мача фланелката с Джачинто Факети, после тя става притежание на колекционери и бе обявена неотдавна за продажба за 400 евро.

С откупуването й се зае Фен клуб „Етър“, като средства дариха десетки фенове на „болярите“, както и легенди на клуба като Красимир Балъков.

Представителят на Фен клуб „Етър“ Владимир Минев я връчи символично на именития треньор и футболист Георги Василев, който е играл и в двата мача с „Интер“. „Предисторията на тази фланелка е интересна. Тогава имахме само един екип, който бай Иван Печков го переше след мача и ни го даваха следващата седмица. Нямахме възможност да разменяме фланелки, както е модерно сега. И изработиха този екип специално за мача с „Интер“ (Милано), защото знаехме, че ще го разменяме с техните играчи. Този екип е ползван именно на двубоя с „нераздурите“, а мачовете ни с тях за Купата на УЕФА си остават паметни в историята на нашия клуб“, сподели Георги Василев.

От своя страна той предаде екипа на сегашния президент Деян Куздов, а фланелката ще заеме достойното си място в една от витрините на стадион „Ивайло“ заедно с шампионски екип на „виолетовите“ от 1991 г.


     « назад