Балъков се завърна на терена

   Сподели
Балъков се завърна на теренаБалъков се завърна на теренаБалъков се завърна на теренаБалъков се завърна на теренаБалъков се завърна на терена

Kрасимир Балъков се завърна на терена с екипа на ЦСКА 1948. Героят от САЩ 94 игра за "червените" срещу Житен в мач от първенството на ветераните, спечелен от червените с 4:1. Балъков уцели гредата зад вратаря на съперника, отчете се и с няколко извеждащи подавания към свои съотборници и за пореден път показ   завидна кондиция и форма на терена.

Бившият футболист от Златното поколение на България - Красимир Балъков, отговори на много журналистически въпроси след края на мача за футбола в България, за националния отбор, за новия селекционер Младен Кръстаич. Ето какво сподели той пред българските журналисти:

Много отдавна не бях играл. Добре се чувствам, даже съм изненадан от доброто ми физическо състояние, беше добър мач. Победата на ЦСКА над Ливърпул през 1982 година? Няма сравнение между тогава и сега, и отборите нямат сравнение, но винаги е приятно, когато усещаш духа на миналото. Някои от съотборниците бяха добре, някои - не толкова добре, но общо взето се представихме на добро ниво, компенсирахме, накрая малко се уморихме, но важното, че бихме“.

Нещата в ЦСКА вървят много добре, тази година отборът ще играе основна роля в първите четири места. Всичко зависи от моментното състояние на отборите и, разбира се, е важно кой ще вземе повече точки. Тази година в ЦСКА наистина се вижда голям напредък“.

Националният отбор ли? Младен Кръстаич е правилният човек в правилното време и с правилния подбор. Близо 20 години слушаме коментари на специалисти, футболисти, треньори, че в националния отбор трябва да играят тези, които са в най-добро състояние. Това наистина е така, но след като 18 години не сме се класирали на световен форум, значи е дошло време да се направи това, което Кръстаич направи - пълно подмладяване. Разбира се, той може винаги в отделни мачове да привлече някои играчи, които са в топ форма в първенството и не са толкова млади, ако на него му е необходимо това в даден момент. Като цяло съм доволен, че в този момент се подмладява отбора“.

Всичко сме опитвали, включително и аз, да правим подбор с най-добрите футболисти, които има за момента, и нищо не се получи. Така че - това е правилният път. Трудно е да се каже дали групата за Евро 2024 е преодолима, но във всички случаи е окей. Сърбите са много силен отбор, унгарците са много силни, но предпочитам Сърбия и Унгария пред Англия и Франция. Ако от ЦСКА са ме харесали след толкова пропуски днес и ме извикат, мога да играя пак, азбира се“, сподели Красимир Балъков

 


     « назад