Красимир Балъков във вечните 11 на България

   Сподели
Красимир Балъков във вечните 11 на България

"Магическият халф" на националния отбор по футбол от незабравимото Американско лято Красимир Балъков е в идеалната 11-ка за всички времена на България. Това е поредно признание за плеймейкъра на "златното поколение", което донесе незабравими емоции и радост на всички привърженици на футбола у нас. Класирането е изготвено от Международната федерация по футболна история и статистика (IFFHS), която в последните месеци изготви собствени версии за единадесетте най-добри футболисти по постове в историята на всяка държава по света.

Предложението за България е в класическа схема 4-4-2 и според федерацията включва най-заслужилите футболисти по постове. Вратар е Георги Найденов. В защита като десен бек е легендата на "Славия" Александър Шаламанов, централни защитници са Димитър Пенев и Трифон Иванов, а ляв бек е Манол Манолов - Симолията.

В халфовата линия отдясно е поставен Димитър Якимов, отляво е Красимир Балъков, дефанзивен халф е д-р Стефан Божков, а офанзивен - Христо Бонев. В нападение са поставени легендата на "Левски" Георги Аспарухов-Гунди, и идолът на феновете на ЦСКА Христо Стоичков.

 

 






     « назад