Краси Балъков участва в силен тенис турнир в Бургас

   Сподели
Краси Балъков участва в силен тенис турнир в БургасКраси Балъков участва в силен тенис турнир в БургасКраси Балъков участва в силен тенис турнир в БургасКраси Балъков участва в силен тенис турнир в БургасКраси Балъков участва в силен тенис турнир в БургасКраси Балъков участва в силен тенис турнир в БургасКраси Балъков участва в силен тенис турнир в БургасКраси Балъков участва в силен тенис турнир в БургасКраси Балъков участва в силен тенис турнир в Бургас

Легендата на българския футбол Красимир Балъков, Георги Чиликов, Георги Сърмов и още 80 тенисисти взеха участие в един от най-големите турнири по тенис в България VSSport Open 2022. В турнира при любителите Георги Сърмов стигна до 1/4-финал, докато Балъков и Чиликов отпаднаха на 1/8-финалите.

Отпадането на Красимир Балъков бе съпроводено от травма в началото на срещата, но той "стисна зъби" и доигра мача, за да узакони победата на своя съперник. След срещата "магическият халф" призна, че още в третия гейм при резултат 1:1 е получил разтежение, което му е попречило да играе пълноценно, но от уважение към съперника е решил да завърши, "макар и на един крак" както се изрази след мача четвъртият от Световното първенство в САЩ. След края на турнира Балъков коментира, че е бил приятно изненадан от отличната организация и големия интерес и пожела на домакините да помислят за в бъдеще за още такива турнири, които да се провеждат на отличната база в бургаския квартал Сарафово.   

На отлично подготвените кортове на ТК "Ника", своята титла от миналата година в майсторската група защити Иван Притъргов. Той се наложи във финала на “Екстрата” над Слави Делчев с 6:4. При аматьорите първи стана Христо Петров.

“За втора година организираме турнира и мисля, че се получи много зрелищeн с интересни мачове. Моите амбиции са да продължим да градираме и да успеем да еволюираме всяка една година. Радвам се, че ни уважиха такива имена като Балъков, Сърмов и Чиликов. Искам да поздравя и двамата шампиони Иван Притъргов и Христо Петров, които наистина доказаха, че заслужават титлата. Благодаря на всички, както и на нашите домакини от ТК Ника“, коментира в края съорганизаторът на турнира Станко Минев.

 






     « назад