Красимир Балъков: "Сърцето ми е с Щутгарт, боли ме да гледам отбора"

   Сподели
Красимир Балъков: "Сърцето ми е с Щутгарт, боли ме да гледам отбора"

Легендата на българския футбол Красимир Балъков изгледа загубата на бившия си отбор Щутгарт от Херта с 0:2.

"Сърцето ми принадлежи на Щутгарт. Боли ме като гледам отборът да играе по този начин, както го направи в неделя. През първото полувреме липсваше всякакво желание и страст у играчите. След почивката нещата се подобриха, но да натиснем педала само за едно полувреме не е достатъчно в елита. За мен това представяне бе изненадващо. Не мога за разбера как могат да бъдат толкова пасивни", коментира Балъков, потърсен за мнение от вестник "Билд", цитиран от БТА.

"Херта се бори и хапеше - точно, както се очакваше от отбора. Феликс Магат - един от най-добрите треньори в кариерата ми, е гаранция, че отборът ще остане в Бундеслигата. Да го назначат бе най-доброто решение на Фреди Бобич. Защото Феликс има опит в борбата за оцелява и знае какво точно трябва да направи", смята българинът.

"Той дава всичко по време на мач и е много неспокоен край терена. Вижда се, че има характер. Освен това е много ясен в изявленията си", добави Балъков.

"Сега на терена ми липсват футболисти, които играят със сърце и вдъхновяват другите. Мавропанос е изключение, харесва ми. Той показа ангажираност и агресивност в Берлин. Показа как трябва да се бори всеки за оцеляването. Но освен него нямаше почти нищо друго", констатира треньорът.

Той се изказа и за капитана Ватару Ендо. "Капитанът трябва да контролира отбора, да бъде способен да го поведе. Не видях това при него в неделя", критичен бе той.

Щутгарт е сериозно застрашен от трето изпадане в последните шест години.

"Щутгарт трябва да запази мястото си. Сигурен съм, че отборът ще оцелее. По един или друг начин ще го направи", каза още Балъков

 






     « назад