ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, КРАСИ!

   Сподели
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, КРАСИ!ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, КРАСИ!ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, КРАСИ!ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, КРАСИ!ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, КРАСИ!ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, КРАСИ!ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, КРАСИ!ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, КРАСИ!ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, КРАСИ!

На 29 март „магьосникът на футболния терен“ Красимир Балъков празнува рожден ден! Богатата му спортна кариера включва много успехи с националния отбор на България, където заедно с колегите си от „Пеневата чета“ постига невероятното постижение за страна като България, а именно 4-то място на Световното първенство по футбол в САЩ през 94-та година. Краси печели обичта на феновете не само в България, където играе за „Етър“, но и тази на футболните привърженици на „Спортинг“ Лисабон и „Щутгарт“.

Печели на два пъти отличието футболист № 1 на България през 1995 и 1997 г. Дебютира за националния отбор на 2 ноември 1988 г. в световна квалификация срещу Дания (1:1 в Копенхаген). Последният му мач е на 30 април 2003 г. срещу Албания (2:0 в София). За „лъвовете е изиграл“ 92 мача, в които е отбелязал 16 гола. На Световното първенство по футбол през 1994 в САЩ, става бронзов медалист. Играе в 7 мача и заедно  и заедно с Христо Стоичков е избран в идеалния отбор на първенството. Участва и на Световното през 1998 във Франция, както и на ЕП-1996 в Англия.

На 29 май 2003 г. е прощалният му мач в Щутгарт между "Дрийм тим", съставен от световни звезди като Бебето, Юрген Клинсман, Томас Хеслер, Гуидо Бухвалд, Роберт Просинечки и др. както и български звезди като Борислав Михайлов, Наско Сираков, Йордан Лечков, Емил Костадинов, Петър Хубчев, Любослав Пенев срещу отбор, съставен от негови бивши съотборници като Дунга, Джоване Елбер, Фреди Бобич и др. От юли 2003 г. става помощник-треньор на Щутгарт. В средата на януари 2006 г. започва и официалната си самостоятелна треньорска кариера - назначен е за старши треньор на швейцарския Грасхопър, след това води отборите на "Санкт Гален", Черноморец Бургас, „Хайдук“ Сплит, „Кайзерслаутерн“, Литекс“, „Етър“, Националния отбор на България, ЦСКА 1948.

От 1998 година Красимир Балъков е ФИФА посланик на добра воля на SOS Детски селища България. В продължение на повече от 24 години, той подпомага дейността на организацията и заедно с други известни българи популяризира дейността на SOS сдружението като привлича нови приятели и дарители.

Екипът на сайта www.balakov.bg желае здраве и много професионални успехи на един от най-добрите български футболисти за всички времена, който ще бъде запомнен и със своята честна и джентълменска игра от милионите привърженици на футбола в света.

 






     « назад