КРАСИМИР БАЛЪКОВ ПОСЕТИ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ "Св. Св. КИРИЛ И МЕТОДИЙ"

   Сподели
КРАСИМИР БАЛЪКОВ ПОСЕТИ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ "Св. Св. КИРИЛ И МЕТОДИЙ"КРАСИМИР БАЛЪКОВ ПОСЕТИ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ "Св. Св. КИРИЛ И МЕТОДИЙ"КРАСИМИР БАЛЪКОВ ПОСЕТИ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ "Св. Св. КИРИЛ И МЕТОДИЙ"КРАСИМИР БАЛЪКОВ ПОСЕТИ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ "Св. Св. КИРИЛ И МЕТОДИЙ"

Селекционерът на националния отбор по футбол на България и гениален футболист от близкото минало г-н Красимир Балъков посети Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, чийто възпитаник е.

Магичният халф, носител на номер 20 в идеалния отбор на света през 1994 г., се срещна с ректора проф. д-р Христо Бонджолов, който запозна госта с историята и успехите на университета, разказа за спортните постижения и националните състезатели, обучавали се във Великотърновския университет през годините. Двамата разговаряха за бъдещи съвместни проекти в областта на спорта.

„Много се радвам, че един от най-успешните български футболисти и доказал се вече като треньор специалист е тук при нас в Университета. През последните години Великотърновският университет се утвърди като място, което е важен център за подготовка на състезатели в различни видове спорт. Аз като ректор винаги съм се стремял да помагам на всички, които се занимават със спорт в нашия университет. Всеки завоюван медал, всяка спечелена купа е гордост и реклама за Великотърновския университет. Г-н Балъков, Вие сте пример за студентите, за децата и за всички млади хора, защото те виждат, че с много труд и усилия човек може да стъпи на върха, а Вие сте там. Надявам се, че занапред ще имаме възможност да осъществим общ проект в областта на спорта. Вие бяхте изключителен футболист, пожелавам Ви да сте изключителен и като селекционер на България“, подчерта Ректорът.

„Благодаря за поканата! Великотърновският университет е едно от най-добрите висши училища в България. Той е пример за успешен университет. Това реално е първото ми официално посещение след избирането ми за национален селекционер по футбол на България. Надявам се, че ще сте ми на кадем и в предстоящите срещи с отборите на Чехия и Косово ще постигнем две победи. България има изключително много талантливи и ежедневно развиващи се млади състезатели, така че аз вярвам в бъдещето на българския спорт. Надявам се с каквото мога да ви бъда полезен занапред!“, отбеляза националният селекционер на България.

В края на срещата ректорът проф. Христо Бонджолов подари на Красимир Балъков юбилеен плакет „55 години Великотърновски университет“, като му пожела още много успехи.

 


     « назад