КРАСИМИР БАЛЪКОВ СТАНА СЕЛЕКЦИОНЕР НА БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ОТБОР ПО ФУТБОЛ

   Сподели
КРАСИМИР БАЛЪКОВ СТАНА СЕЛЕКЦИОНЕР НА БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ОТБОР ПО ФУТБОЛ

Красимир Балъков официално бе назначен за селекционер на националния отбор на България. Днес  героят от САЩ 94 и настоящ наставник на Етър бе представен начело на представителния ни тим. Бала поема тима вместо Петър Хубчев, който подаде оставка. Договорът на новия селекционер влиза в сила от 1 юни и е до края на световните квалификации през ноември 2021 година.

"Преди два-три месеца, когато вие, медиите, лансирахте и завъртяхте моето име в публичното пространство, това не стоеше на дневен ред за мен и за БФС. Затова футболът е велика игра и има много неизвестни. Днес виждате, че съм тук. Искам да ви благодаря за оракулските способности, които показвате. Впечатлява ме, че познахте. Искам да благодаря на президента на БФС за доверието, което ми гласуват. Наясно съм с малкото време, което имам в тези квалификации и отговорността, която ми се възлага. Няма нищо по-голямо от това да си селекционер на националния отбор. Стъпваме на една добра основа, поставена от Петър Хубчев. Ще дадем всичко от себе си да класираме отбора на Европейско първенство. Не сме магьосници, знаете нашата българска реалност. Идват и нови квалификации, на които ще се опитаме да се класираме", започна Бала. 

"Екипът - помощник треньор Станислав Генчев, Йончо Арсов, треньор на вратарите Калоян Чакъров. Анализатор - Иван Славов, непознат за българската общественост, но много важен за моя щаб. От него ще получаваме много важни статистически данни. Имаше много спекулации в публичното пространство. Бързо взехме решението. Привилегия е да бъдеш селекционер на националния отбор. Не съм се колебал и за минута. Имаше формалности, които уточнявахме с президента на БФС. Срокът на договора е до ноември месец 2021", допълни новият селекционер.

"Може би ще има изненади. Нормално е да има нови виждания и идеи с идването на нов треньор. Едната изненада е, че ще вземем около 28 футболисти. Имаме проблеми с някои опитни футболисти. Поради тази причина ще вземем повече играчи. На този лагер ще има повече футболисти, отколкото са викани нормално. Имаме един единствен приоритет и това е да се подготвим по най-добрия начин за мачовете с Чехия и Косово. Имаме шест-седем дни, в които можем да възстановим футболистите. Щеше да е по-лесно за мен, ако започвах квалификациите. Психически футболистите са поизморени. Имаме необходимото време. Трябва да направим един сплотен екип, който знае защо излиза на зеления терен. Разговарял съм с ръководството на Етър. Няма да има проблеми от никоя страна. Ще завърша сезона спокойно и надявам се успешно. Не изключвам абсолютно никой. Нито млад, нито стар. Едно решение за тотално подмладяване знаете какво изисква. Нямаме такива виждания, защото искаме да използваме всички възможни добри играчи в България. Било то чужденци или българи. Ще видите футболисти, които са по-опитни и такива, които са по-млади", каза още наставникът.

 






     « назад