Красимир Балъков с емоционално обръщение към феновете на „Етър”

   Сподели
Красимир Балъков с емоционално обръщение към феновете на „Етър”

Преди седмица привърженици на „Етър” от фракцията „Ултра Фронт Боляри” се обърнаха с благодарност към Красимир Балъков за всичко онова, което той прави с отбора на „виолетовите”. В писмото си феновете акцентират на онова, което Красимир Балъков е дал на футбола в града и националния отбор на България, както и на видимата промяна в отбора на „Етър”, който от борещ се за оцеляване, сега има възможност да си извоюва място сред най-силните шест тима в българския футбол.

Няколко дни преди подновяването на първенството и непосредствено преди първия мач на „Етър” на стадион „Ивайло”, легендата на българския футбол отговори на привържениците в емоционално обръщение към тях и към всички, които обичат футбола в старата ни столица. Ето какво написа на официалната си фейсбук страница главният мениджър на тима Красимир Балъков:

 

СКЪПИ ФЕНОВЕ НА „ЕТЪР“,

ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА „УЛТРА ФРОНТ БОЛЯРИ”,

Благодаря ви най-сърдечно за хубавите думи и признанието към мен във вашето писмо. Винаги съм казвал, че футболът е социален феномен, защото преди всичко той е игра за феновете. Това, че вие ставате все повече и повече с всеки изминал мач, означава само едно – „Етър“ върви в правилната посока.

Естествено не винаги е възможно да се побеждава, не всеки мач минава така, както си го начертал като стратегия. Но когато играчите се раздават докрай, когато всеки на терена и по трибуните дава всичко от себе си даден двубой да завърши позитивно, тогава удовлетворението и успехите рано или късно винаги идват.

Когато се върнах, за да поема клуба, който ме е създал като футболист, аз ясно си давах сметка, че ще бъде трудно от отбор, който се бори да оцелее да се създаде за краткък срок тим със самочувствие на победител, какъвто „Етър“ несъмнено  бе в миналото. Независимо от многото проблеми, които и до днес съществуват, крачка по крачка намерихме верния път и за година фактите са налице. „Етър“ се превърна в отбор, с когото всички се съобразяват. Освен здравата работа на футболистите и всички в клуба, не по-малка за успехите е ролята на феновете по-трибуните. Заедно ние сме силни и вървим напред. Затова, позволете ми преди старта на пролетните двубои да ви благодаря за това, че безрезервно поддържате отбора и подкрепяте мен и нашата работа като екип.

Благодаря Ви,  че свързвате възраждането на „Етър” и като цяло на футбола във Велико Търново с моето завръщане тук, но развитието на един футболен клуб не трябва да зависи от една личност, а от съмишленици, които гледат в една посока и работят за една кауза. Сигурен съм, че спомените и това, което сме създали заедно ще останат незабравими, а направеното до момента ще бъде надградено, независимо дали от мен или от моите колеги.

Искам да се обърна и към всички търновци, любителите на спорта и футбола: Идвайте на мачовете на отбора. Водете на стадиона вашите приятели, съседи, децата си, защото футболната култура започва да се изгражда и възпитава още в най-малките фенове. Нека направим мачовете на „Етър” един празник на положителните емоции и радостта, която носи футболът.

 


     « назад