КРАСИМИР БАЛЪКОВ: САМО С ДОБРА ОРГАНИЗАЦИЯ И СПЛОТЕНОСТ МОЖЕ ДА ПОСТИГНЕМ ЦЕЛИТЕ СИ

   Сподели
КРАСИМИР БАЛЪКОВ: САМО С ДОБРА ОРГАНИЗАЦИЯ И  СПЛОТЕНОСТ МОЖЕ ДА ПОСТИГНЕМ ЦЕЛИТЕ СИКРАСИМИР БАЛЪКОВ: САМО С ДОБРА ОРГАНИЗАЦИЯ И  СПЛОТЕНОСТ МОЖЕ ДА ПОСТИГНЕМ ЦЕЛИТЕ СИКРАСИМИР БАЛЪКОВ: САМО С ДОБРА ОРГАНИЗАЦИЯ И  СПЛОТЕНОСТ МОЖЕ ДА ПОСТИГНЕМ ЦЕЛИТЕ СИКРАСИМИР БАЛЪКОВ: САМО С ДОБРА ОРГАНИЗАЦИЯ И  СПЛОТЕНОСТ МОЖЕ ДА ПОСТИГНЕМ ЦЕЛИТЕ СИ

Легендарният плеймейкър на България от близкото минало - Красимир Балъков, е новият главен мениджър на Етър. Това бе оповестено официално по-рано днес. Постът е изцяло нов по европейски модел, който предоставя спортно-техническата власт на героя от САЩ'94, който ще работи в екип с останалите треньори Станислав Генчев и помощниците му Илиян Киряков и Калоян Чакъров.

Новият екип бе представен от председателя на Управителния съвет на Етър проф. Георги Камарашев и члена на клубната управа Александър Нанков. Своята пълна подкрепа към революционния ход изрази и бронзовият медалист от САЩ'94 и шампион с Етър през 1991 година Цанко Цветанов, който не присъства на срещата заради здравословни проблеми. "Изцяло подкрепям идеята Красимир Балъков да поеме новия пост "главен мениджър" в клуба. Убеден съм, че с неговите амбиции и виждания за футбола Етър ще продължи развитието си в посока нагоре", коментира друг от големите ни герои от "лудото американско лято".

"Реалисти сме, знаем какъв е бюджетът ни, затова трябва да бъдем сплотени. Само с добра огранизация можем да постигнем целите си. По тази причина се върнах в родния си клуб – да спасим Етър от изпадане, а ако стане нещо повече – добре дошло", изрази надеждите си легендата на Спортинг (Лисабон) и Щутгарт. Освен за спортно-техническата част Балъков ще работи и по въпроса за базите в сътрудничество с Общината. 

Новият главен мениждър на "Ивайло" коментира и слуховете за баснословна заплата, които се ширят в последните дни. "Ако беше друг клуб – може да се говори за пари. Тук ще получавам минимума, който Управителният съвет може да си позволи".

След пресконференцията Красимир Балъков срещна с очакващите го пред стадиона фенове. Бала ги призова за подкрепа, като ги увери, че ще носи пълната отговорност за представянето на "виолетовите".

От изнесената на пресконференцията информация стана ясно, че вече се работи по селекцията, като ще се търсят футболисти за всички постове. Отборът се събира на 8 януари, понеделник, а два дни по-късно заминава на лагер в Дряново. За 18-и е насрочена проверка с Верея, а от 20 януари до 3 февруари тимът ще бъде на подготовка в Анталия. През тези две седмици Етър ще срещне Лех (Познан), Железничар (Сараево), Олимпия (Любляна) и още един съперник. Официалното представяне на състава за пролетния полусезон е предвидено за 10 февруари, от 14:00 часа, преди проверката с Литекс.

След края на бляскавата си кариера Красимир Балъков трупа две години опит като помощник на великия Феликс Магат в Щутгарт. Впоследствие работи в швейцарските Грасхопър и Санкт Гален, преди през 2008-а да се завърне в България за първи път като треньор. В продължение на две години Бала бе наставник на Черноморец (Бургас). След раздялата с "акулите" бе начело близо година на хърватския гранд Хайдук (Сплит), след което се завърна в Бундеслигата като наставник на Кайзерслаутерн. За последно той води в периода май 2014 - юли 2015 Литекс в “А” група.


     « назад