Красимир Балъков открива свое футболно училищe

   Сподели
Красимир Балъков открива свое футболно училищeКрасимир Балъков открива свое футболно училищeКрасимир Балъков открива свое футболно училищeКрасимир Балъков открива свое футболно училищeКрасимир Балъков открива свое футболно училищe

„Футболно училище – Балъков”, така се нарича училището в региона на Ройтлинген /недалеч от Щутгарт/, където легендата на българския национален отбор, Етър, Спортинг и Щутгарт Красимир Балъков и неговият екип, ще обучават млади футболисти между 6 и 14 годишна възраст в тънкостите на най-популярната игра. Амбициозният проект предвижда специална концепция за подготовка на таланти, като акцентите падат върху изграждането на професионални навици и възпитаване в ценностите на съвременното общество като: уважение, толерантност, отговорност, дисциплина. Разбира се, ще се отдаде и дължимото на забавлението, което е задължително условие за успех при децата от тази възраст.

Екип от лицензирани треньори  ще обучава бъдещите футболни звезди. Сред тях са специалисти със завиден стаж. Децата ще тренират при много добри условия в региона на Ройтлинген.

Идеята за създаването на футболното училище, на името на най-обичания от феновете на Щутгарт играч на „швабите”, датира отдавна. Тя е обмисляна дълго време от Краси и е приета с ентусиазъм от негови колеги и приятели, които го подкрепят при реализирането и. Трябва да се подчертае, че бившият плеймейкър и капитан на националния отбор, от доста време работи по подобен проект, който да осъществи и в България, но проблеми най-вече от бюрократично естество, забавят реализирането на тази негова мечта.

В осъществяването на амбициозния проект, партньор на „Футболно училище - Балъков е Футболното училище към VFB Stuttgart.  

Повече за проекта на Красимир Балъков, както и всичко, което се случва във „Футболно училище – Балъков”,  може да научавате от официалния сайт на училището:

https://fussballschule-balakov.com/

както и от фейсбук страницата му:

https://www.facebook.com/FussballschuleBalakov/






     « назад