Ото Рехагел: Красимир Балъков беше един от великолепните ви футболисти

   Сподели
Ото Рехагел: Красимир Балъков беше един от великолепните ви футболисти

Легендарният треньор Ото Рехагел заяви в интервю, че в близкото минало всеки треньор е искал Красимир Балъков или Христо Стоичков в състава си, докато сега не може да назове един български футболист, който да има качествата за европейски клуб.

Той посочи, че най-вероятно това се дължи на икономическото състояние на държавата и на обучението на играчите.

"Красимир Балъков беше един от великолепните ви футболисти. С Бобич играеха заедно в Щутгарт. В Германия често се чудим защо на Балканите - в България, в бивша Югославия, в Румъния, вече няма такива големи играчи. Както беше преди", каза Рехагел в интервю за предаването "Код спорт" по ТВ+ и зададе въпроса: "Къде са те сега? Къде е новият Стоичков?"

Той добави, че винаги в съзнанието му изплува образът на Стоичков, когато става въпрос за български сблъсъци в неговата треньорска кариера.

"Като треньор имах българин в "Кайзерслаутерн" в лицето на Мариан Христов. През 1996 година България имаше страхотен отбор. '94-а? Да, извинявайте. Тогава ни победихте на Световното с Лечков и Стоичков. И имахте един рус с голяма коса, с номер 5 май играеше. Почина за жалост, нали (Трифон Иванов)? И той беше великолепен играч."

Рехагел ще бъде запомнен и с това, че стана европейски шампион с отбора на Гърция на първенството в Португалия през 2004 г.

 






     « назад