Красимир Балъков в тима на Германия за звезден мач по голф с Австрия

   Сподели
Красимир Балъков в тима на Германия за звезден мач по голф с Австрия

Легендата на българския национален отбор и “Щутгарт” Красимир Балъков получи специална покана за традиционния звезден мач по голф между Германия и Австрия пише "24 часа".

“Райдър къп” се провежда на всеки 2 г., а на 30 и 31 май арена за него ще бъде известният уелнес и голф курорт Бад Гризбах. Той има признанието на №1 от този тип в Германия.

Като една от “емблемите” на “Шутгарт” и Бундеслигата поканата към Балъков, естествено, е от немския тим. В австрийския голф отбор е бившият съотборник на Краси в “Щутгарт” и вратар на националния тим на алпийската държава Франц Волфарт.

Капитан на немския тим е бившата звезда в биатлона Фриц Фишер. Един от най-известните ски скачачи на Австрия - Армин Коглер, предвожда нейната селекция.

В голф битката за Германия ще се пуснат и други известни личности като артиста Заша Хен и някогашните асове в биатлона Рико Грос и Петер Ангерер. Честта на Австрия в приятелския двубой ще защитават и бившите ски скачачи Марио и Тони Инауер, и треньорът в ски бягането Матиас Бертолд.

В двата дни битката ще се води на различни игрища, като ще има и съпътстваща развлекателна програма. През 2014 г. след оспорвана битка трофеят в “Райдър къп” бе спечелен от германската селекция.

“Участвам редовно в различни голф турнири, но за първи път получих покана за подобен. Със сигурност ще бъде много интересно, тъй че с удоволствие ще играя на “Райдър къп”, заяви Балъков пред “24 часа”.

Краси се пуска често на благотворителни турнири по голф, който е голямата му страст в последните години.






     « назад