И ЩУТГАРТ ПОЗДРАВИ БАЛЪКОВ ЗА РОЖДЕНИЯ ДЕН

   Сподели
И ЩУТГАРТ ПОЗДРАВИ БАЛЪКОВ ЗА РОЖДЕНИЯ ДЕНИ ЩУТГАРТ ПОЗДРАВИ БАЛЪКОВ ЗА РОЖДЕНИЯ ДЕНИ ЩУТГАРТ ПОЗДРАВИ БАЛЪКОВ ЗА РОЖДЕНИЯ ДЕНИ ЩУТГАРТ ПОЗДРАВИ БАЛЪКОВ ЗА РОЖДЕНИЯ ДЕНИ ЩУТГАРТ ПОЗДРАВИ БАЛЪКОВ ЗА РОЖДЕНИЯ ДЕНИ ЩУТГАРТ ПОЗДРАВИ БАЛЪКОВ ЗА РОЖДЕНИЯ ДЕН

Щутгарт поздрави подобаващо най-добрия си плеймейкър за всички времена Красимир Балъков по случай 50-годишния му юбилей.

Ето какво написа официалният саът на „швабите“

Бала дойде при нас през лятото на 1995 година от Спортинг (Лисабон) и осем години носи екипа на Щутгарт:

„За 236 мача в Бундеслигата Балъков показа, че умее както да създава голове, така и бележи (54 гола). Заедно с Фреди Бобич и Джоване Елбер оформяха „магическия триъгълник”, станал пословичен с разбирателството между тримата на терена. Те доказаха това и на финала за Купата на Германия през 1997 година срещу Енерги (Котбус), когато Бала изработи и двата гола на Джоване Елбер за 2:0".

През следващия сезон 1997/98 Балъков изигра важна роля при достигането до финала за КНК. През сезон 2000/01 той осигури спасяването на отбора в Бундеслигата с много важен гол срещу Шалке. В последния си сезон за Щутгарт Балъков отново бе движещата сила за второто място в Бундеслигата, което осигури класиране за Шампионска лига.

На 29 май 2003 година той се сбогува с Щутгарт с „Балъков Гала”. В бенефиса му се включиха звезди като Звонимир Солдо, Франк Верлаат и Карлос Дунга, които играха заедно за „Звездите на Бала в Щутгарт” срещу „Звездния отбор на Бала” със сънародника му Емил Костадинов, Жоржиньо и Юрген Колер. Това беше кулминацията на осем много успешни години на Балъков в Щутгарт.

След края на активната си кариера Красимир Балъков остана в Щутгарт като помощник на треньора Феликс Магат през сезон 2003/04. Беше асистент и на Матиас Замер през сезон 2004/05, преди да стане старши треньор в Швейцария, България и Хърватия.

В допълнение на клубната му кариера Балъков беше част от златното поколение на България, което завърши на четвърто място на Световното първенство в САЩ през 1994-а. Той беше избран в идеалния отбор на Мондиала.

Тази година Красимир Балъков празнува 50-ия си рожден ден. Щутгарт му благодари за всички усилия и му пожелава всичко най-добро през новата година – завършва коментара си официалният сайт на клуба, на който Красимир Балъков отдаде 8 години от бляскавата си кариера. 






     « назад