Краси Балъков и Иво Йорданов ще са рекламата на България в Португалия

   Сподели
Краси Балъков и Иво Йорданов ще са рекламата на България в Португалия

Две от най-разпознаваемите ни футболни личности в Португалия - Красимир Балъков и Ивайло Йорданов, ще бъдат част от родната делегация за предстоящата престижна контрола срещу Кристиано Роналдо и компания в петък - пише в-к "24 часа".

Краси има 138 мача и 43 гола за “Спортинг” (Лисабон) от 1991 до 1995 г. Носител е на купата и суперкупата на страната, определен и за най-добър играч в местното първенство през 1992-а.

Ивайло е със 184 мача и 56 гола за “Спортинг” (Лисабон) от 1991 до 2001 г. Той е и последният българин, шампион на Португалия - през 2000 г. През 1995 г. вкарва головете за 2:0 над “Маритимо” във финала, с които “Спортинг” печели купата. Има и две суперкупи.

Идолите от златното поколение на българския футбол ще бъдат най-добрата реклама на родната селекция по време на приятелския мач в Лейрия.

Делегацията ни ще бъде водена от президента на БФС Борислав Михайлов.

Като признание за цялостния му принос към родния футбол и по повод 70-годишния юбилей с националите е поканен да пътува и един от най-уважаваните ни треньори - Стефан Грозданов.

Националите на Ивайло Петев летят от София за Лисабон утре сутринта, след което ще пътуват около 140 км с автобус до Лейрия. Мачът в петък е от 22,45 часа.






     « назад