Краси Балъков - в тим на европейските звезди

   Сподели
Краси Балъков - в тим на европейските звезди

Двукратният футболист №1 на България и герой от световното първенство в САЩ през 1994 г. Красимир Балъков се завърнa на терена в събота.

49-годишният треньор бе част от отбора на европейските звезди, който се пусна на турнира в зала Oldie Masters в германския град Кемниц. Участват още “Байер” (Л), “Нюрнберг”, “Унион” (Берлин), “Ерцгебирге” (Ауе), “Кемницер” и др., пише в-к "24 часа"

Съотборници на Балъков ще бъдат близкият му приятел от “Щутгарт” Фреди Бобич, Ян Колер, Павел Кука, Марко Ремер, Карел Поборски, Бернд Шнайдер, Марек Никъл и Томислав Пиплица.

Балъков не се притеснява от това, че повечето от участниците в турнира са по-млади от него. “Компенсирам това със своя опит. А и продължавам често да играя футбол, тенис и голф. Чувствам се в добра форма”, казва Балъков в интервю за freiepresse.de.

“Доволен съм от кариерата си като треньор до този момент. Работил съм в големи клубове като “Грасхопър” (Цюрих) и “Хайдук” (Сплит). За съжаление, досега не съм имал късмета да поема отбор с по-голям потенциал, но все още го търся. В идеалния случай ще бъде Германия, тъй като познавам страната и футбола ѝ”, казва още легендата на “Щутгарт” и българският футбол.






     « назад