Красимир Балъков: Първото място на Литекс не ме изненадва изобщо

   Сподели
Красимир Балъков: Първото място на Литекс не ме изненадва изобщо

Бившият старши треньор на Литекс Красимир Балъков заяви, че очаква битката за титлата да е между ловчанлии и Лудогорец. „Тема Спорт" го потърси за мнение за играта на оранжевите от началото на сезона и промяната в отбора при новия наставник Лауренциу Регекампф.

Г-н Балъков, как ви се видя Литекс при победата над Ботев Пд и изненадва ли първото място, на което излезе тимът?

- Не, не ме изненадва изобщо. Литекс има потенциала и футболистите да стигне до първото място. Всичко е въпрос на резултати и точки. Мачът с Ботев беше много важен да се спечели. Като съм в България, гледам абсолютно всички срещи. Успехът на Литекс бе заслужен.

Променен ли е Литекс от работата на Регекампф?

- Никога не коментирам мои колеги, които Водят отбори, където съм работил. Пожелавам на Литекс да си постигне целите. В края на краищата аз лично съм инвестирал една година и малко енергия в изграждането на този отбор и за мен ще бъде удоволствие да видя, че тези момчета, с които сме работили, обигравали и интегрирали в първия тим, ще дадат резултати. А когато има резултати, разбира се, че треньорът и неговият щаб са си свършили работата. Аз съм доволен, че виждам израстване. Стискам палци на тези момчета да се развиват по най-добрия начин. Винаги позитивните резултати на отборите, на които съм бил треньор, ме радват. Защото и аз съм оставил нещо там.

Първенството е още в ранна фаза, но как виждате битката за титлата след двубоя Берое - Лудогорец 0:0?

- Шампионатът ще бъде много интересен. Както се очертава, борбата ще е между Лудогорец и Литекс, и донякъде Берое, защото те имат много обигран и опитен отбор. При тях две-три години ядрото е от едни и същи футболисти, да, взимат се и нови, които подобряват целия широк кадър, което ражда конкуренция и води до по-добри резултати. Между тези три отбора ще се върти цялото първенство и който направи по-малко грешки, той ще стане шампион.

Трябва ли да се има едно наум с Левски?

- Те разполагат с много млади футболисти. По принцип ние трябва да сме щастливи, когато има отбори като Левски и Литекс, които развиват нашите кадри. Тогава обаче рискът да не печелиш е по-голям. Защото даваш възможност на младостта да се обиграва. Така беше и при мен 8 Литекс, когато дадохме път на много млади футболисти да играят. Сега те са вече втора година в отбора и имат по-голям опит и се вижда, че има ефект от целия процес. Срещу Ботев един Георги Минчев игра като централен нападател за първи път. Не може от един млад футболист веднага да чакаш резултати. Нужно е време. Понякога нещата се случват, а понякога не. При младия играч винаги има амплитуда.






     « назад