Красимир Балъков реши да се раздели с Литекс

   Сподели
Красимир Балъков реши да се раздели с Литекс

Старши треньорът на Литекс Красимир Балъков обяви решението си да напусне тима.

"Снощи до късно анализирахме. Тази сутрин взех едно решение за себе си, което не мога да не взема. Отпаднахме още в първи квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Лично си подавам оставката. Отпадането от надпреварата е единствената причина да я подам. Не беше лесно да взема това решение, но в края на краищата понякога фактите са по-важни от всичко останало. 

Казах на футболистите, че подаването на оставката ми няма нищо общо с тях. Те направиха голяма крачка в своето развитие. Не сме играли с някой изключително опитен тим. Ние градихме млад отбор. Залагахме на млади играчи от школата и тази година решихме да привлечем двама-трима по-опитни. 

За съжаление играчите дойдоха доста късно и не можахме да ги използваме пълноценно. Състезателите дадоха всичко от себе си. Решаваща за психологията на мача беше ситуацията с втория гол на Йелгава. Говорих с ръководството и цяла нощ мислих. Гледах мачовете, но пред факта, че отпаднахме и боговете мълчат. Смятам, че е правилно да си подам оставката", заяви Балъков.






     « назад