Балъков стартира с престижна победа предсезонните контроли

   Сподели
Балъков стартира с престижна победа предсезонните контроли

Красимир Балъков и воденият от него Литекс  започнаха с победа контролите в подготовка за новия сезон. В първа проверка оранжевите записаха престижен успех с 3-2 над един от най-титулуваните тимове на Кипър - Омония.

С хеттрик в проверката блесна нападателят Бьорн Йонсен. Ловчанлии поведоха с неговите попадения до 3-0, а едва след почивката тимът от Никозия успя да намали.

Красимир Балъков пусна в игра през второто полувреме половин дузина младоци, като по този начин средната възраст в тима падна под 20 години.

Старши треньорът на Литекс не можеше да разчита в двубоя на четиримата си национални състезатели, някои от легионерите, както и възстановяващите се от травми футболисти. В състава на кипърците пък личаха добре познати имена, минали през родната „А“ група като Джаксън Менди, Кристовао Рамос и Килиан Шеридан.

След двубоя магическият халф коментира проверката така:

"Не е толкова важен резултатът, колкото самата тренировка, която направихме. Търсихме кондиция, търсихме и някои спортно-технически неща, които да избистрим. През второто полувреме влязоха и изключително много млади футболисти, и мога да съм доволен, но не съм доволен от индивидуалните грешки. Бьорн Йонсен не отбелязва за първи път хеттрик, дано така да продължава, защото затова е привлечен в Литекс", добави Балъков, който говори и за предстоящите трансфери в отобра.

"Търсим футболисти в средата на терена отляво и нападател, но като му дойде времето, ще научите всичко. И оферти към наши футболисти има, но нищо конкретно, което може да се коментира в този момент. Аз харесвам всички качествени и добри футболисти, но не всички могат да преминат в Литекс", добави легендарният бивш капитан на националния отбор.

 






     « назад