Балъков: Мачът с Локо (Сф) е стратегически, но няма да реши битката за Лига Европа

   Сподели
Балъков: Мачът с Локо (Сф) е стратегически, но няма да реши битката за Лига Европа

Мачът между Литекс и Локомотив (София) е стратегически, но няма да реши битката за Европа. Това заяви пред журналисти треньорът на "оранжевите" Красимир Балъков. Дербито от 28-ия кръг на "А" група е утре от 20:00 часа на Градския стадион в Ловеч.

"Ясно ни е какво ни чака. Знаем за качествата, опита и хитростта на отбора на Локомотив, затова трябва да излезем както в последните два мача и да търсим победата. Няма лесни мачове. За мен най-важното е на края да излезем победители", каза треньорът на Литекс.

Той допълни, че неговите футболисти няма да се отпускат след доброто си представяне срещу ЦСКА (2:0) и се надява да излязат на терена крайно мотивирани и концентрирани. "Ще се опитаме да задържим агресивността, с която играхме в мача с ЦСКА. В "А" група всички отбори се познаваме добре. Едва ли някой може да изненада с нещо своя противник. Изненадите се получават, ако някой от отборите не влезе както трябва в мача и не е концентриран", добави специалистът.

Балъков няма проблеми със състава. В игра се завръщат изтърпелите наказания Румен Руменов, Никола Колев и Антон Недялков. Наставникът беше категоричен, че в Литекс все още никой не мисли колко близо е до Европа, защото класирането на тима за евротурнирите зависи от всички мачове до края на първенството. 

"Ако успеем да си вземем необходимите точки, ще бъдем спокойни за класирането си в Европа. Това е нашата цел", каза още героят от САЩ`94.

По повод на появилите се информации, че може да поеме отбора на Аустрия (Виена), Балъков каза, че името му се спряга за треньор на много клубове, но в момента той е наставник на Литекс и го интересува единствено победата срещу Локомотив (София).

 

Източник: Sportal.bg






     « назад