Красимир Балъков: Избрах Щутгарт пред Барселона и Байерн

   Сподели
Красимир Балъков: Избрах Щутгарт пред Барселона и Байерн

Старши треньорът на Литекс Красимир Балъков разкри в интервю за португалското издание O JOGO, че през 1994 година е било много близо до трансфер в Барселона.

Бившият играч на Спортинг Лисабон направи истински фурор заедно със съотборниците си от националния отбор на България през лятото на същата година по време на Световното първенство в САЩ.

Вместо Краси Балъков обаче, каталунците в последния момент решават да привлекат румънеца Георге Хаджи, в последствие българинът преминава в Щутгарт.

„Една малка страна сме като Португалия. Играхме на полуфинал, а след това играхме за третото място, което е много важно в нашата кариера. За мен нашата генерация от 1994 година направи нещо невероятно. Изградихме добро име за българския футбол. Имахме добри играчи, но за нас най-важното нещо беше отборът. Това е най-силният отбор в историята на България“, сподели Красимир Балъков.

Настоящият треньоьор разкри още, че е бил много близо до подпис с каталунците: „Барселона. Барселона взе под наем Хаджи. Знаете как се случват нещата във футбола, не мога да кажа какво се случи точно. Беше бизнес. Аз все още играех в Спортинг, когато към мен проявиха интерес от страна на Барселона, Байерн, Айнтрахт Франкфурт и Щутгарт. Щутгарт бе много настоятелен за моя подпис и оказа голям натиск на Спортинг. Щутгарт бе много настоятелен. Показаха повече от другите отбори, че ме искат и затова реших да замина за Германия.“

„Всичко се случи след Световното първенство през 1994 година. След това от Спортинг заминах за Щутгарт. Сделката с Барселона или Байерн нямаше как да стане лесно, а Щутгарт настоя, опита всичко и аз реших да отида там“, коментира още Бала.






     « назад