Балъков пред германско списание: Белязан съм с печата „изпаднал“

   Сподели
Балъков пред германско списание: Белязан съм с печата „изпаднал“

Красимир Балъков призна, че винаги ще бъде белязан с печата „изпаднал" - пише вестник "Труд". Българският плеймейкър на "швабите" говори откровено в интервю пред германското списание „11 приятели" по горещата тема за заплашения от изпадане „Щутгарт". Като играч на отбора през 2001-ва българинът спаси своите от втора Бундеслига с гол срещу "Шалке" в последната минута на последния кръг.

„В такива моменти не се мисли, а се чувства - припомня си Балъков. - Все едно камък ми падна от сърцето. Почувствах истинската радост. Като да видиш за първи път лицето на новороденото си дете. Вложих цялата си останала сила в този удар. Няма да лъжа, че съм искал да улуча точно ъгъла. Трябва топката да е във вратата, без значение как. Нашата ситуация беше сходна с тази на "Борусия" (Дортмунд) сега. Бундеслигата е най-силното първенство в света и един топ отбор може изведнъж да се окаже в битката срещу изпадане. Сега се случва същото с "Щутгарт". Трета поредна година отборът се бори да остане в елита. Ръководството трябва да преосмисли на какво се дължи. На горните етажи е нужна някаква промяна. Изпадане ще е катастрофа."

Балъков два пъти е изпадал като треньор - първо със „Санкт Гален" в Швейцария, а после и с „Кайзерслаутерн".

„Водещите играчи в „Санкт Гален" имаха клаузи в договорите, че могат да напуснат без трансферни суми, ако изпаднем - разкри Бала. - Съвсем скоро след отпадането ни трима от моите футболисти вече имаха нови отбори... Този момент носи чувство, противоположно на това след гола ми срещу "Шалке". Все едно някой бе умрял. Завинаги си белязан с печата на изпаднал треньор."

След края на мача „Щутгарт" - „Херта" (0:0) в петък вечер фенове се биха с полицаи, има пострадали и 12 ранени униформени.






     « назад