Красимир Балъков: Нашата цел е да сме по-силни и да печелим

   Сподели
Красимир Балъков: Нашата цел е да сме по-силни и да печелим

На пресконференция в Ловеч старши треньорът на Литекс Красимир Балъков, говори за предстоящото начало на сезона, новите футболисти в отбора и неговите очаквания за първия мач с Лудогорец. Той обърна внимание и на съдийството, като препоръча арбитрите да дават предимство на играта, от което ще спечелят зрителите и футболът.

Ето и изказването на Красимир Балъков:

 „Още в края  на есенния полусезон  казахме, че  искаме да влеем свежа  кръв  в редиците  си, за да засилим конкуренцията в средата  на  терана  и нападението.  Доволен съм от привличането на новите момчета. Жалко, че  така  се  развиха  нещата и те дойдоха само дни  преди  началото на шампионата. Нормално е да им трябва време да се адаптират към новата среда, да потренират повече със съотборниците си, да се синхронизират с тях. Дано стане  по-бързо, за да разполагаме с най-доброто в предстоящите важни мачове” - заяви старши-треньорът Красимир Балъков.

“Отново ще повторя, разчитаме на абсолютно всички в състава. Едни си тръгнаха, други дойдоха. Само времето ще покаже дали сме попаднали на точните футболисти. Нашата цел е да подобрим качеството си като отбор и индивидуалните качества на играчите, да сме по-силни и да печелим.

За Джордан все още е рано да се коментира. Факт е, че той няма да бъде в групата за двубоя с Лудогорец. Всичко може да стане, но 95 процента се очаква той да стане собственост на друг клуб. Във футболния бизнес е така – футболистът идва, играе, показва качества и го продаваме. Що се отнася до Джаксън Менди, сега е моментът да му благодаря за направеното през 6-те месеца при нас. Клубът ни се раздели съвсем цивилизовано и без проблеми с него и всеки поема по своя път напред”, поясни Балъков.

“Момчетата очакват с нетърпение старта на първенството.Имат енергия, настроение – смята треньорът. Не е тайна, че започваме с два мача срещу най-силния отбор у нас. Не делим двубоите по важност, но сега приоритет е сблъсъкът в събота. Няма смисъл да казваме къде игра съперникът доскоро. Аз искам от моите футболисти да излязат със самочувствие, със заряд, да дадат всичко от себе си и да зарадват публиката. Ако Лудогорец са толкова по-добри от нас да спечелят, ок…Но аз смятам,че имаме потенциал и реални шансове да се представим на ниво” - допълни легендарният български футболист.

“Съдийството по принцип не коментирам. Аз изгледах на живо реванша между Лудогорец и Берое за Купата. Моят съвет към всички съдии, които свирят такива оспорвани двубои е да имат по-голямо внимание към ситуациите, кой как се свлича на земята. Лудогорец има хитри футболисти и реферите често се хващат на триковете им. Нека съдиите дават предимство на футбола и играта, а не на симулациите. От това ще спечелят зрителите и футболът”, завърши Балъков.






     « назад