Фреди Бобич: „Красимир прави впечатляващи неща в Литекс“

   Сподели
Фреди Бобич: „Красимир  прави впечатляващи неща в Литекс“

Бившият изпълнителен директор на „Черноморец Бургас“ и голмайстор на Щутгарт Фреди Бобич направи изключително ласкаво изказване по повод работата на своя добър приятел Красимир Балъков в българския "Литекс".

Европейският шампион с Германия за 1996-та и Бала работиха в екип в продължение на година и половина в Черноморец, като на "Лазур" Бобич заемаше поста на изпълнителен директор. Добрата работа на Бобич го изведе до нов пост като спортен директор на Щутгарт, който заемаше допреди няколко месеца.

"В Черноморец постигнахме всичко, за което бяхме отишли с Красимир – категоричен е Фреди Бобич пред немското издание Spox.com. Построихме изключителен тренировъчен център, развихме детско-юношеската школа и тя дава много млади играчи включително на юношеския тим на България. За съжаление обаче, година и половина по-късно проектът бе прекратен", обясни Бобич пред изданието.

Европейският шампион с Германия не спести добрите думи за своя бивш съотборник, с когото като активни футболисти, бяха част от магическия триъгълник на "швабите" – Балъков – Елбер - Бобич.

"Литекс" на Красимир  в момента е четвърти в класирането, при това с най-младия отбор в първенството и прави впечатляващи неща", не скри възхищението си шампионът на Германия за 2002 с екипа на Борусия (Дортмунд).
 

 

По материали на „Меридиан мач“ и „Спортал.бг“
 






     « назад