Краси Балъков на премиерата на „17 крачки към безсмъртието“ и в Пловдив

   Сподели
Краси Балъков на премиерата на „17 крачки към безсмъртието“ и в Пловдив

Книгата на журналиста Диян Никифоров „17 крачки към безсмъртието”, посветена на най-големия успех на националния ни футбол - четвъртото място на Световното първенство в САЩ през 1994-а година, направи своя втора премиера, този път в Пловдив, след като преди седмица бе представена и в столицата. Историята проследява целия квалификационен цикъл от 1992-а година през чудото на „Парк де Пренс” срещу Франция в края на 1993-а и фантастичното представяне по американските терени на знаменитата "Пенева чета".

Премиерата уважиха две от легендите на тима – Красимир Балъков, който бе избран заедно с Христо Стоичков в идеалния отбор на Мондиал-а, както и Георги Георгиев - също част от тима на Димитър Пенев в незабравимото американско лято.

В Първо студио на Радио Пловдив бяха още много изтъкнати футболисти на пловдивските футболни клубове Ботев и Локомотив, общественици, бизнесмени и спонсори.

След представянето на книгата, Красимир Балъков получи специална благодарност от автора за съпричастността си към изданието и точните си спомени, с които е помогнал за още по-силното въздействие на историята, разказана от журналиста от радио Пловдив Диян Никифоров.   






     « назад