Катя Дафовска аплодира футболистите на „Черноморец - Бургас”

   Сподели
Катя Дафовска аплодира футболистите на „Черноморец - Бургас”

Олимпийската шампионка пази картичка с автограф на Краси Балъков

Единствената ни шампионка от зимни Олимпийски игри Катя Дафовска аплодира скиорските „умения" на футболистите от „Черноморец - Бургас", които са на лагер в Пампорово от миналата неделя. В едно от заниманията си „акулите" се качиха на ски и направиха 5-километров преход, чийто маршрут премина край хотел „Дафовска" в зимния курорт. Винаги усмихнатата звезда от биатлона отговори с охота на въпросите на пресслужбата на „Черноморец".

- Г-жо Дафовска, как върви хотелския бизнес? Успешен ли ще бъде сезонът?
- Туристите са по-малко от други години, защото ги няма организираните групи. Досега нямаше и сняг, но вече вали се надявам да посрещнем повече българи.

- Не са ли интересна картина футболистите на ски? Помага ли им карането?
- От моята практика знам, че практикуването на различни видове спорт помага за по-добрата обща физическа подготовка, защото натоварванията са по-интересни. На времето ние, биатлонистките, през лятото играехме футбол.

- А биатлонът може ли да помогне в подготовката на футболистите?
- Защо не. Ако изявят желание, ще ги въоръжим с пушки да се пробват.

- Какво знаете за „Черноморец - Бургас"?
- Само хубави неща чувам. Знам, че клубът се опитва да се равнява по западноевропейските стандарти. Много усилия и средства се инвестират в базата, което е най-похвално. През есента отборът имаше добри игри. Много уважавам приноса на мениджъра Красимир Балъков за България. Чест му прави, че се върна да помага на българския футбол, макар че в чужбина със сигурност щеше да му е по-уютно. Бих се радвала да се запозная лично с него, докато „Черноморец" е на лагер в Пампорово. Преди години, когато и двамата се състезавахме, един от хората в щаба на националния отбор по биатлон пътува по работа до Щутгарт и му бях поръчала да ми вземе снимка с автограф на Балъков. Много бях радостна, когато я получих.

- След месец започва зимната олимпиада във Ванкувър. Връщате ли се в сладките спомени, докато гледате състезанията?
- Винаги ми е приятно да се връщам в спомените към    отличните ни постижения на нашето поколение в биатлона. По покана на БОК ще пътувам за Ванкувър и ще изпълнявам ролята на коментатор по телевизията.






     « назад