Красимир Балъков - посланик на "Ариана Аматьорска лига"

   Сподели
Красимир Балъков - посланик на "Ариана Аматьорска лига"

Бившият футболист от националния отбор Красимир Балъков за втора поредна година ще бъде посланик на турнира в желанието си да бъде по-близо до аматьорите и да популяризира начинанието, подпомагащо развитието на родния футбол.

„Като професионален футболист преди, и като професионален треньор сега, не забравям колко е важно развитието на масовия спорт. Затова приех отново с огромно удоволствие предизвикателството да популяризирам турнира на Ариана, който дава прекрасна възможност на любителите на играта да премерят своите сили и да се наслаждават на прекрасни моменти“, заяви по повод началото на турнира Балъков във видеопослание, разпространено и чрез YouTube канала на „Ариана Аматьорска лига“ .

В последните четири години „Ариана Аматьорска лига“ се утвърди като водещ състезателен формат за любителите на аматьорския футбол. Общо над 50 000 участници бяха регистрирани в досегашните издания, а новият формат предполага привличането на много повече играчи в сравнение на миналогодишното издание.

През тази година са предвидени шест регионални финала, които ще се проведат от 17/18 май до 28/29 юни 2014 г. В пет от регионалните финали ще участват 32-та най-добри  отбора от партньорските първенства в съответния регион, а в регионалния финал  в София отборите-участници ще са 64 поради наличието на най-много подобни първенства и лиги.

Регионалните турнири са в

Благоевград (17 и 18 май) – за отборите от област Благоевград, Кюстендил и Перни

Русе (31 май и 1 юни) – за отборите от областите в централна Северна България

Стара Загора (7 и 8 юни) – за отборите област Стара Загора, Сливен, Ямбол и Хасково

Пловдив (14 и 15 юни) – за отборите от област Пловдив, Пазарджик и Смолян

Варна (21 и 22 юни) – за отборите от Черноморието и област Добрич

София (28 и 29 юни) – за отборите от София  областта, Враца, Монтана и Видин

Всички играчи от оборите, които са се класирали за регионалните финали, ще получат подарък – спортни екипи, които да използват в предстоящите мачове; ще получат официалната топка на турнира; ще бъдат осигурени делегати, съдия и медицинско обслужване, както и застраховка за мачовете. Събитията ще се проведат на терените на най-добрия спортен комплекс за съответния град.

Шампионите от регионалните финали ще участват в Големия финал на „Ариана Аматьорска лига 2014“. Голямата награда и тази година за победителя е възможността да премери сили в двубой срещу професионалния шампион по футбол на  България за сезон 2013/2014.

„Всички ние, от екипа на „Ариана“, които се стремим да създадем едно различно футболно събитие с масов характер, вярваме че ще оцените нашите усилия и ще се запишете чрез любимите си първенства в “Ариана Аматьорска лига 2014“. Пожелаваме ви успех в това да спечелите не само наградите, които са определени за петото издание на турнира, но и да изживеете незаменими спомени от времето, прекарано на футболния терен с приятелите си“, сподели футболната легенда и посланик на турнира Красимир Балъков.

Цялата информация за турнира може да намерите на интернет страницата: www.football.ariana.bg.

Видеопосланието на Балъков може да намерите и на адрес:

https://www.youtube.com/watch?v=DC7zeo3jS-g 






     « назад