www.sporta.bg: Вълшебникът Балъков и рейдът ала "Марадона"

   Сподели
www.sporta.bg: Вълшебникът Балъков и рейдът ала "Марадона"

Спортният сайт www.sporta.bg, помести в рубриката си Незабравимите голове едно от попаденията на Красимир Балъков от перида, когато той носеше фланелката на Спортинг Лисабон. Ето какво пише Спорта.бг, който използва и видео от официалния сайт на бившия капитан на националите:

Красимир Балъков несъмнено бе сред най-изкусните техници във футболната игра, като българският №10 не случайно бе смятан и за един от най-класните плеймейкъри в германската Първа Бундеслига.

Бала дълго време носи екипа на Щутгарт и си извоюва статута на легенда на "швабите", а пълният стадион при бенефиса му за немския клуб сякаш даде окончателна оценка за великолепната му кариера.

Преди да премине в Щутгарт и германската Бундеслига обаче, магьосникът от Велико Търново защитаваше цветовете на друг европейски колос - Спортинг Лисабон. На "Жозе Алваладе" халфът бе съотборник с друг български футболист - Ивайло Йорданов, като и двамата оставиха топли спомени в сърцата на всички почитатели на "лъвовете".

Краси Балъков носи екипа на Спортинг в периода между 1991 и 1995 година, като за "зелено-белите" изиграва 138 мача в Лига Сагреш и бележи цели 43 попадения.

Едно от тях обаче носи и до днес усмивки по лицата на всички фенове на Спортинг. През 1993 година Красимир Балъков бележи феноменално попадение във вратата на Витория Сетубал, а неговият тим печели трудно срещата с 3:2.

Героят от САЩ 94 поема топката в центъра на терена и прави знаменит рейд в стил "Диего Марадона", подминавайки като колчета половината отбор на съперника. Търновецът финтира успешно и вратаря на Витория, преди да прати кълбото в мрежата.

Ето и видео от това красиво попадение:

http://www.youtube.com/watch?v=7qJD306EUFo

 






     « назад