Красимир Балъков презентира Световното в Бразилия

   Сподели
През миналата година отборът на Краси Балъков спечели турнира, носещ името на Бруно Пецей

Бившият капитан на българския национален отбор  Красимир Балъков ще участва в голяма дискусия в град Винтербах под наслов „188 дни до началото на Световното първенство в Бразилия”. В дискусията ще участват футболисти на Щутгарт, както и 120 представ ители на обществеността и бизнеса. В присъствието на много привърженици на футбола, Балъков ще разкаже своите спомени от участието си на световното първенство в САЩ, където българският футбол постигна най-големия успех в историята си, а Балъков бе избран в идеалния отбор на първенството. Участниците в дискусията ще изгледат и последния домакински мач на Щутгарт срещу Хановер.

Веднага след това Красимир Балъков ще замине за Австрия, където ще участва в традиционния турнир в памет на един от най-добрите защитници в историята на австрийския футбол Бруно Пецей. Бившият капитан на българския национален тим е поканен в сборния отбор от „Световни звезди”. През миналата година отборът, в който участва Балъков спечели турнира, а българският футболист бе сред най-добрите в него. В надпреварата в Залцбург ще се включат две формации от австрийски легенди и ветераните на "Байерн", за които играят Паул Брайтнер, Андреас Бреме, Михаел Румениге (по-малкият брат на Карл-Хайнц Румениге) и други знаменитости на баварците.

Всички участници в турнира на малки вратички освен на футбол ще получат възможност да премерят сили и на ски. Повечето бивши футболисти са любители на белия спорт, а край Залцбург през следващия месец трябва да има добри условия за ски състезания. Футболният турнир е в дните между 9 и 12 декември.

"Не за първи път ще участвам в това събитие и се надявам отново да се получи празник с интересни мачове", коментира Красимир Балъков от Германия. Преди две седмици той демонстрира отлична форма и кондиция, като игра 90 минути в бенефиса на легендите на германския футбол в Кьолн.

В началото на януари Красимир Балъков е поканен като специален гост на младежкия турнир на футболния гигант "Мерцедес" в Зинделфинген  където се сглобяват колите на световноизвестния концерн. Красимир Балъков е един от официалните посланици на проявата.






     « назад