Краси Балъков показа завидна форма в мача на легендите

   Сподели
Краси Балъков показа завидна форма в мача на легендитеКраси Балъков показа завидна форма в мача на легендитеКраси Балъков показа завидна форма в мача на легендитеКраси Балъков показа завидна форма в мача на легендитеКраси Балъков показа завидна форма в мача на легендите

Плеймейкърът на българския национален отбор Красимир Балъков показа завидна форма на мача на легендите в Кьолн. Двайсет години след историческия български триумф на Парк Де Пренс в Париж, в който България започна да пише новата си футболна история, "моторът" на трикольорите бе отново във вихъра си. 

Краси отправи първите три удара в очертанията на вратата на съперника, при последния от които топката бе отбита от голлинията от бранител на тима на немските легенди. Пак след негов страхотен изстрел от границата на наказателното поле падна и попадението на Пауло Сержо за отбора на „Останалия свят”. След излизането на капитана на тима Тони Полстер, Краси сложи капитанската лента на своя отбор. Фреди Бобич пък изравни за 1:1 в последната минута на срещата и двубоят трябваше да се реши с дузпи. Краси вкара 11 метровия наказателен удар, но неговия тим загуби с крайното 5:4. 

След края на мача бившият капитан на националите сподели:

-Получи се хубав футболен празник.  Радвам се, че отново имах възможност да се видя с много приятели и съперници на футболния терен. Това е една чудесна инициатива, която се посреща с внимание и респект. Удоволствие бе да играя рамо до рамо с такива професионалисти, като моите съотборници от тима на „Останалия свят” както бе наречен тима ми. Още повече се радвам, че в този тим играх не само аз, а и двама мои сънародници и приятели Илия Груев и Георги Донков. Искрено се надявам, че такива прояви ще се случват и занапред – завърши Балъков.

В двубоя коментаторите на немската N-TV многократно подчертаваха отличната форма на Балъков и ролята му на „режисьор на играта”. И наистина Краси подаде най-много точни пасове и бе в съприкосновение с топката най-много време от всички футболисти. А добрата му кондиция го остави на терена през всички 90 минути на мача.

Много добри впечатления с играта си остави и друг български футболист - Илия Груев, който игра за "зебрите" от Дуисбург. Той направи няколко много добри пробива отдясно, отличи се и с добри извеждащи подавания и един изстрел, който по чудо не влезе в мрежата.

Сериозна българска агитка подкрепяше нашите футболисти в мача. Тя бе съставена от български студенти, които учат в университетите на Кьолн, Бон и Дюселдорф. Българите бяха развели родния трибагреник и аплодираха всяка добра изява на българските футболисти в мача.  






     « назад